Karin Frisk

Over Karin

Over Karin

Karin speelt viool vanaf haar 7e levensjaar. Als zij 15 jaar oud is, begint zij haar opleiding (richting muziek) op het gymnasium te Söderhamn, Zweden. Na haar opleiding verhuist ze naar Härnösand en studeert daar twee jaar viool aan de Härnösands folkmusic highschool van dhr. Patrik Eriksson. (Deze opleiding is te vergelijken met een vooropleiding voor het conservatorium)

In mei 2003 wordt zij toegelaten tot het conservatorium in Trondheim, Noorwegen, waar zij in vier jaar haar Bachelor richting Kamermuziek haalt. Zij volgt haar studie bij de professoren Björn Sjögren en Bjarne Fiskum. In Noorwegen speelt zij met het pianotrio NeNoSve, en geeft concerten in Noorwegen en Zweden. Daarnaast geeft Karin soloconcerten en treedt zij op met het kamerorkest ‘Trondheimsolisterna’. Ook heeft zij meerdere produkties gedaan met het Trondheimsymfonieorkest.

Na haar studie in Trondheim met succes te hebben afgerond, wordt zij toegelaten aan het conservatorium te Utrecht voor haar Master Pedagogiek. In Utrecht krijgt zij vioolles van Joyce Tan en Stieneke Nagel. Zij volgt daarnaast verschillende cursussen waaronder Muziekpsychologie & Leerstrategieën, Muziek & Educatie, Observeren van muziek en de Pedagogiek cursus van Joyce Tan. Karin schrijft haar scriptie over ‘hoe kinderen op verschillende manieren leren en hoe je kinderen kan motiveren te oefenen door de juiste leerstrategie toe te passen’.

webside 124